Show menu

Russ Spiegel Quartet

Titov trg ob 21:00,
15.7. prihaja na Titov trg pred hotel Kras kitarist iz Miamija, Russ Spiegel, ki bo predstavil svoj zadnji album Wait a minute. Lastnik dveh doktoratov, iz filozofije in jazz kitare je na svojem zadnjem albumu strnil svoje dolgoletne kompozicijske in izvajalske izkušnje.

Zasedba: Russ Spiegel - kitara in kompozicije, Bojan Volk - tenor saksofon, Nikola Matošič - kontrabas, Borut Rampih - bobni

V Santa Monici v Californiji rojeni kitarist Russ Spiegel se je po študiju preselil v ameriško vojaško bazo v Nemčijo, kjer se je afirmiral kot jazzovki kitarist na festivalih in v klubih, leta 2001 pa se je spet vrnil v ZDA, v New York, kjer je igral s slovitimi glasbeniki kot so Adam Rogers, John Patitucci, Ben Monder idr. Kot komponist ali kitarist je sodeloval v mnogo različnih projektih, od solo izvedb, preko jazz kombov do big bandov. Stik z Evropo je ohranil do danes, saj se vsako leto redno vrača v Evropo.

Wait a minute:
https://www.youtube.com/watch?v=8zLiU0_RRB8

Chimera:
https://www.youtube.com/watch?v=u872zy-b6QM

Pred koncertom v popoldanskih urah bo organiziran tudi workshop, prijave na jazzhram@gmail.com

Koncert je organiziran v sodelovanju med Jazz hramom, hotelom Kras, Zavodom Znanje Postojna in Občino Postojna.

Obiskovalcem koncerta priporočamo rezervacije miz: info@hotelkras.si ali na tel. +386 (0)5 700 23 00. Rezervacija je veljavna do začetka koncerta.

Vstop prost!