Show menu

Bužec on, bušča jaz

Monokomedija
Primorski poletni festival 1998

Prvič se nam je predstavila pred dvema desetletjema na enem od vaških dvorišč v Sv. Petru nad Piranom; od takrat dalje jo srečujemo na trgih Kopra in Izole ali na borjačih koprskega zaledja. Čeprav je vsako leto bolj zrela in bolj odločna, ostaja vpeta v življenje, ki ji duši sanje in hrepenenje; še vedno skuša najti srečo v kratki avanturi, ob tem pa pozablja, da so njena čustva le odraz zaljubljenosti v Ljubezen. Ja, to je Lučana, Luča, ki jo prvakinja SNG Drama Ljubljana Saša Pavček, upodablja že dve desetletji.

Tematika, v kateri lahko vsak najde iskreno misel resnice, ki je skrbno zavita v tančico humorja, podana na prefinjen in dobro premišljen način, a še kako prepoznavna in razumljiva. Lučana – Lučka, Luca, Elektra,.., ženska, ki ljubi in želi biti ljubljena. Ženska, ki poseže v razmišljanje mnogih žensk, skozi lastne izkušnje pripelje gledalca do spoznanja, da je ljubezen ženske zapisana z veliko začetnico in tisto edino pravo čustvo, ki ga lahko razumejo le ženske.

Režija: Boris Cavazza
Igra: Saša Pavček

Predstava traja 70 minut in nima odmora.

NAGRADI: Nagrada Prešernovega sklada 2000 za vloge odigrane v SNG Drami Ljubljana in za vlogo Luče v Bužec on, bušca jaz, nagrada Zlata školjka Primorskega poletnega festivala 2002