Show menu

David in ukradeno pero: Tomaž Pengov - Kamor greš

Kulturni dom Postojna ob 19:30,

Letos mineva 70 let od rojstva in 5 let od smrti znamenitega slovenskega kantavtorja, glasbenika, skladatelja in pisca pesmi, Tomaža Pengova. Na državni ravni se je rodil projekt, ki se ob obletnici poklanja temu pomembnemu slovenskemu umetniku, in sicer v obliki priredbe enajstih izbranih pesmi omenjenega glasbenika, ki so bile v okviru RTV Slovenija premierno predstavljene 24. oktobra na koncertu na Ljubljanskem gradu, izdane pa bodo tudi na zgoščenki.

S koncertom v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini neposredno po premieri se bo zgodila druga postaja zasedbe, ki bo za naš prostor zagotovo še posebej pomembna. K avtorstvu priredb je bil namreč povabljen naš domačin, pianist David Trebižan, ki je že stari znanec v krogih slovenskega šansona. Ajdovski skladatelj je sestavil zasedbo David in ukradeno pero, ki bo tudi lokalno obarvana, saj jo sestavljajo “naši” pevec in tolkalist Sergej Randjelović, Bojana Šaljič Podešva, ki je poskrbela za elektronske vložke ter trobentač Matej Špacapan, poleg naštetih pa še pevec Metod Banko trobentač Matjaž Gajšt ter godalni trio v sestavi Ana Mezgec, Petra Jurić in Samo Fučka. Pri projektu je sodeloval tudi Mitja Vrhovnik Smrekar z aranžiranjem godalnega tria.

Vstopnice, po ceni 15€, lahko kupite na vseh Eventim prodajnih mestih ali uro pred koncertom na blagajni Kulturnega doma Postojna.