Show menu

Tutošomato

Kulturni dom Postojna ob 19:30,

Obveščamo vas, da smo zaradi bolezni v igralski zasedbi predstavo napovedano za torek, 15.2., primorani PRESTAVITI na kasnejši datum.
O nadomestnem terminu predstave vas bomo pravočasno obvestili.

Komedija

Koprodukcija: Gledališče Koper in SNG Nova Gorica

Iztoka Mlakarja je tokrat navdahnila Shakespearova Ukročena trmoglavka, napisal pa jo je v sočnem humornem severno primorskem dialektu in začinil z njegovimi značilnimi songi. Stari mafijaš Minolo Batista, zagovornik tradiconalnega patriarhalnega življenja, ima tri hčere, lepe, zrele za ženitev, a v njihovo bližino ne spusti nobenega moškega. Bianca najbolj hrepeni po možitvi, Chiara bi čimprej rada prišla do očetovega denarja in je pripravljena vzeti za moža tistega, ki bi ji očeta pomagal spraviti s sveta, Katarina pa ne želi, da bi katera koli od njih doživela takšno zakonsko usodo kot njihova pokojna mati, ki je ob možu tiho in ponižno trpela, zato se odločno postavlja za pravice žensk. Čeprav se starega mafijaša vsi na smrt bojijo, se okoli hiše začno vrteti mladi moški z različnimi nameni – jim bo uspelo doseči, kar si želijo, oziroma kar jim je bilo naročeno?

Režija: Vito Taufer

Avtor besedil in glasbe songov: Iztok Mlakar

Igrajo: Urška Taufer, Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Luka Cimprič, Žiga Udir, Rok Matek, Matija Rupel, Iztok Mlakar, Matjaž Švagelj, David Šuligoj, Roman Kobal

Predstava traja 1 uro in 45 minut in nima odmora.

Vstopnice: uro pred predstavo na blagajni Kulturnega doma Postojna.